Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Καρλ Νεχάμερ δήλωσε στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως το σκεπτικό του Πούτιν, αλλά είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τη δική του «πολεμική λογική», προσθέτοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης «μου έστειλε σαφή μηνύματα για τις ανησυχίες του» και ότι φαίνεται να έχει πλήρη αντίληψη των όσων εκτυλίσσονται στο πεδίο της μάχης.

Για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας

«Νομίζω ότι βρίσκεται τώρα στη δική του πολεμική λογική. Πιστεύει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς. Έτσι, λοιπόν, βρίσκεται τώρα στον κόσμο του, αλλά νομίζω ότι γνωρίζει τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νεχάμερ.

Ο Καρλ Νεχάμερ είπε ότι ο Πούτιν άλλαξε γλώσσα στα γερμανικά κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους για να προειδοποιήσει ότι θα ήταν καλύτερα ο πόλεμος να τελειώσει νωρίτερα παρά αργότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους