Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε ένα διάδρομο για τις ουκρανικές δυνάμεις που θέλουν να δεχθούν την ρωσική πρόταση να καταθέσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν με ασφάλεια από τo εργοστάσιο της Azovstal στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

Η Ρωσία είχε καλέσει νωρίτερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal να καταθέσουν τα όπλα έως το μεσημέρι στις 12.00 ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας ) εάν θέλουν να ζήσουν.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς στρατιώτες και πολλοί άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κάτοικοι της Μαριούπολης κρύβονται στο εργοστάσιο για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, κατά τον Μιχάιλο Βερσίνιν αξιωματικό της αστυνομίας της πόλης.

«Δεν εμπιστεύονται τους Ρώσους. Βλέπουν τι συμβαίνει στην πόλη και για τον λόγο αυτό παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βερσίνιν, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε περίπου 400.000 κατοίκους.

Αγνωστος αριθμός Ουκρανών μαχητών βρίσκεται στο Azovstal, το οποίο διαθέτει και υπόγειες εγκαταστάσεις.

Μεγάλοι τομείς της Μαριούπολης ελέγχονται πλέον από τον ρωσικό στρατό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα