Σημαντικά κέρδη (+3,44%) σημειώνει αυτή την ώρα  η μετοχή της Εθνικής, με την Societe Generale να εκτιμά πως  συγκεντρώνει (η μετοχή)  πιθανότητες να ενταχθεί στην βασική σειρά των δεικτών της MSCI, κατά την επικείμενη εξαμηνιαία  αναδιάρθρωση των δεικτών του οίκου στις 12 Μαΐου, με τις όποιες αλλαγές να τίθενται σε ισχύ με βάση  το κλείσιμο των μετοχών  στις 31 Μαΐου.

Παράλληλα αναμένει, την  διαγραφή της μετοχής της Jumbo, η οποία θα ενταχθεί στην σειρά των δεικτών μικρής κεφαλαιοποίησης, μία πρόβλεψη πάντως που δεν επιβεβαιώθηκε κατά τις προηγούμενες αναδιαρθρώσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale, αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, αναμένονται καθαρές εκροές κεφαλαίων 81 εκατ. ευρω από την Jumbo και καθαρές εισροές 102 εκατ. ευρω στην Εθνική, με αποτέλεσμα το θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να οδηγήσει σε οριακή αύξηση του ειδικού βάρους της ελληνικής αγοράς στους δείκτες των αναδυομένων αγορών.

Σήμερα,  ο βασικός δείκτης MSCI Greece Standard, περιλαμβάνει τις μετοχές  των ΟΤΕ (ειδικό βάρος 25,2%) ,  ΟΠΑΠ (18,8%),  Eurobank (18,6%),  Alpha Bank  (16,8%),  ΔΕΗ ( 10,8%) και Jumbo (9,9%).

Να σημειωθεί, πως άλλοι αναλυτές, θεωρούν πως και η μετοχή της Μυτιληναίος συγκεντρώνει πιθανότητες να ενταχθεί στην βασική σειρά των δεικτών της MSCI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα