Ο Όλεγκ Τίνκοφ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής μιας μεγάλης ρωσικής ψηφιακής τράπεζας, κατακρίνει τον «τρελό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία και προτρέπει τη Δύση να βοηθήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να βρει μια αφορμή για να «σταματήσει αυτή τη σφαγή».

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε την Tinkoff Bank το 2006, αναφέρει σε ανάρτηση στο Instagram ότι το 90% των Ρώσων είναι κατά του πολέμου και ότι οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου είναι σε κατάσταση σοκ που δεν θα μπορούν πλέον να περνούν τα καλοκαίρια τους στη Μεσόγειο. .

«Δεν βλέπω ούτε έναν ωφελούμενο από αυτόν τον παράφρονα πόλεμο», έγραψε.

Ο Tinkov είναι μεταξύ των 65 ατόμων και οντοτήτων στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Μαρτίου για «υποστήριξη της παράνομης εισβολής της Ρωσίας».

Κατέχει το 35% της μητρικής εταιρείας της Tinkoff Bank , TCS Group, και η περιουσία του είναι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι του Κρεμλίνου είναι σοκαρισμένοι που όχι μόνο αυτοί αλλά και τα παιδιά τους δεν θα πάνε στη Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία τους», έγραψε.

Αναφερόμενος στο μυστηριώδες σύμβολο που είναι τοποθετημένο στα ρωσικά τανκ και έχει γίνει ένδειξη της λαϊκής υποστήριξης για τον πόλεμο στη Ρωσία, ο Tinkov είπε ότι «υπάρχουν ηλίθιοι που γράφουν το γράμμα Z, αλλά υπάρχουν περίπου 10% ηλίθιοι σε όλες τις χώρες. Το 90% των Ρώσων είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ αυτού του πολέμου».

Κλείνοντας την ανάρτησή του στα αγγλικά , κάλεσε τη Δύση «να δώσει στον κ. Πούτιν μια ξεκάθαρη έξοδο για να σώσει το πρόσωπό του και να σταματήσει αυτή τη σφαγή».

«Παρακαλώ να είστε πιο λογικοί και ανθρωπιστικοί», πρόσθεσε.

Το κάλεσμα του Tinkov για ειρήνη ακολουθεί παρόμοιες εκκλήσεις από άλλους Ρώσους επιχειρηματίες.

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Lukoil ζήτησε να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι ολιγάρχες Μιχαήλ Φρίντμαν και Όλεγκ Ντεριπάσκα μίλησαν κατά της σύγκρουσης στα τέλη Φεβρουαρίου μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Φρίντμαν, ο οποίος γεννήθηκε στη δυτική Ουκρανία, έγραψε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι ήθελε να τελειώσει η «αιματοχυσία». Ο Ντεριπάσκα είπε σε ανάρτησή του στο Telegram:

“Η ειρήνη είναι πολύ σημαντική! Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό!”

Και πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας μετάλλων Rusal ζήτησε να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για τη δολοφονία αμάχων στην Μπούτσα κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή