Στην πύκνωση του δικτύου Fisikon με τη δημιουργία νέων πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου κίνησης στην ελληνική περιφέρεια.

Τα νέα πρατήρια, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και θα τεθούν σύντομα σε εμπορική λειτουργία, εγκαθίστανται σε Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Βέροια. Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε λειτουργία τα πρατήρια Κοζάνης, ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Ψαθόπυργου καθώς και Ιωαννίνων, τα οποία τροφοδοτούνται με συστήματα μεταφοράς CNG. Στον άμεσο σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίων σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Νέα οχήματα μεταφοράς

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τις ανάγκες εφοδιασμού των πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει στην προμήθεια επιπλέον 7 CNG Semi – trailers (εκ των οποίων τα 5 είναι των 40’ ποδών και τα 2 των 20’ ποδών), κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων CNG.

Τα CNG Semi – trailers, που φέρουν κυλίνδρους , συνολικής χωρητικότητας 4.800,00 Nm3 και 3.240,00 Nm3 αντίστοιχα, ακολουθούν υψηλά πρότυπα και αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής με σκοπό να διασφαλίζουν τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς και αποθήκευσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου.

Αυξάνεται η αεριοκίνηση

«Η σημαντική αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας καθιστά επιτακτική ανάγκη την ταχύτερη διεύρυνση και πύκνωση του δικτύου πρατηρίων Fisikon σε όλη την επικράτεια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και πάντοτε με έμφαση στην ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση του φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας δίνει λύσεις με τη δημιουργία πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα  σε ακόμη περισσότερους οδηγούς να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης Fisikon. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην προμήθεια 7 επιπλέον CNG Semi-trailers, κατάλληλων για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση CNG».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια