Αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος Σερρών κατάσχεσαν το τελευταίο 24ωρο στον Προμαχώνα 170 πακέτα τσιγάρα και 800 ράβδους καπνού που χρησιμοποιούνται για συσκευές θερμαινόμενων τσιγάρων.

Όπως διαπιστώθηκε τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έφεραν την ειδική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συλλήψεις

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, για τις οποίες έγιναν ισάριθμες συλλήψεις. Για την πρώτη με τα συμβατικά τσιγάρα, συνελήφθη ένας 21 ετών Βούλγαρος, ενώ για τη δεύτερη με τις ράβδους καπνού (πιο γνωστά κυρίως ως Iqos), μία 45χρονη συμπατριώτισσά του. Και οι δύο συνελήφθησαν κατόπιν ελέγχων στα αυτοκίνητά τους, κατά την είσοδο στο ελληνικό έδαφος. Όπως έγινε γνωστό, για την περίπτωση των θερμαινόμενων τσιγάρων η συλληφθείσα φέρεται να κατέθεσε ότι τα κατείχε για ιδία χρήση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους