Απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τιμές πετρελαίου, οδεύοντας σε πτώση 4% για την εβδομάδα, εν μέσω πιέσεων από την προοπτική αύξησης των επιτοκίων, της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των νέων αυστηρών lockdown στην Κίνα που πλήττει τη ζήτηση, παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξετάζει σχέδιο για εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου.

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί 1,1% στα 107,16 δολάρια, ενώ η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη κινείται στα 102,62 δολάρια με ανάλογη πτώση. Και οι δύο τιμές αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με απώλειες κοντά στο 4%.

Αυτή ήταν ωστόσο η λιγότερο νευρική εβδομάδα όσον αφορά στη διακύμανση των τιμών πετρελαίου από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της ανάπτυξης ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες που επηρέασαν τις τιμές πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.

Σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Γι Γκανγκ, δήλωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε εξωγενείς κρίσεις την ώρα που δέχεται μεγάλες πιέσεις από το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού.

Αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά είχαν και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί περαιτέρω το δολάριο, εξέλιξη που καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για όσους διακρατούν άλλα νομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές