Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, επισκέπτεται εκ νέου την περιοχή και ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου για να στείλει μήνυμα, προκειμένου οι πληγέντες τόσο του Αρκαλοχωρίου όσο και των υπόλοιπων πληγεισών περιοχών, να στηριχθούν ουσιαστικά και άμεσα, όπως τόνισε.

«Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και όλων των σεισμόπληκτων περιοχών μετρούν ακόμη τις πληγές τους εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, που αποδεικνύει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης» είπε ο κ. Ανδρουλάκης που σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε μια άδεια ανακατασκευής.

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να πιέσουμε να απαντηθεί αυτή η ολιγωρία, μέσα από την πρόσληψη περισσότερων μηχανικών που θα μπορούν να αξιολογήσουν τους φακέλους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ζήτησε να δοθούν λύσεις για τους κατοίκους και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση και για την ανάγκη όπως τόνισε, αναθεώρησης των τιμών στο τιμολόγιο ανακατασκευής.

«Οι ανατιμήσεις έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα» είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που διευκρίνισε ότι πρέπει επιπλέον να υπάρξει διαχωρισμός της πράσινης κατοικίας από τα μη κατοικήσιμα «ώστε να δοθεί αποζημίωση οικοσυσκευών και να μην απορρίπτεται σιωπηλά».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση και η στήριξη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να αφορά μόνο το Αρκαλοχώρι, αλλά όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές» συμπληρώνοντας ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν γρηγορότερα στα σπίτια τους και σε μια οικονομική κανονικότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τους οικίσκους που έχουν στηθεί σε έκταση απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχώρίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πληγέντες που του περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ βρέθηκε και στην αγορά της περιοχής, όπου και εκεί οι κάτοικοι του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, τόσο για την δύσκολη καθημερινότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου τους.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί στο πνευματικό κέντρο Αρκαλοχωρίου όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας