Το Vodafone Business εφαρμόζει πιλοτικά τη νέα υπηρεσία, MyFarmWeb, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει την ψηφιοποίηση της γεωργίας σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας στους αγρότες μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συνδέεται με αγροτικούς αισθητήρες του IoT.

Πέντε ευρωπαϊκά πιλοτικά αγροκτήματα στη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία δοκιμάζουν ήδη την πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από 7.200 αγρότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η πλατφόρμα MyFarmWeb, που βασίζεται στο cloud, δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να αποθηκεύουν, να οπτικοποιούν και να προβάλλουν πληροφορίες που συλλέγονται αισθητήρων Internet of Things (IoT) και άλλων πηγών δεδομένων στο πεδίο. Η πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα από το αγρόκτημα, προκειμένου να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων που διασφαλίζουν την καλύτερη υγεία του εδάφους και των καλλιεργειών, την αποτελεσματική χρήση του νερού και την εφαρμογή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων ακριβείας. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας του αγροκτήματος, βελτιστοποιεί και τις γεωργικές πρακτικές και, ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει τα εκπεμπόμενα αέρια του θερμοκηπίου.

Τα πέντε πιλοτικά αγροκτήματα στην Ευρώπη θα παρέχουν στην πλατφόρμα πολύτιμα σημεία δεδομένων για συγκεκριμένες περιοχές για τη χρήση των δεδομένων στο MyFarmWeb σύμφωνα με τις τοπικές γεωργικές πρακτικές και τους περιφερειακούς κανονισμούς. Τα πέντε επιλεγμένα αγροκτήματα είναι τα εξής: Dairygold στην Ιρλανδία, Llusar και Grima και τα δύο στην Ισπανία, Laporta στην Ιταλία και Agrar-Betriebsgemeinschaft Leine-Solling GbR στη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών