Ως «νίκη» για το κόμμα της βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν, παρά τον θρίαμβο του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα είναι ένοικος του Μεγάρου του Ελιζέ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Περισσότερο από ποτέ θα συνεχίσω τη δουλειά μου για τους Γάλλους», είπε η Λεπέν προσθέτοντας ότι «το γαλλικό πολιτικό τοπίο ανασυντίθεται».

Η Λεπέν είπε ότι το αποτέλεσμά της εξακολουθεί να είναι μια «νίκη» για το πολιτικό της κίνημα, και τόνισε ότι το κόμμα είναι ανοιχτό να ενώσει όλους εκείνους που θέλουν να πολεμήσουν εναντίον του Μακρόν.

Στην πρώτη της δήλωση μετά την ανακοίνωση των exit polls, η Λεπέν δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει μια «νίκη» για το κόμμα της, ωστόσο αποδέχτηκε την ήττα της. Σημειώνεται πως στις προεδρικές εκλογές του 2017 η ίδια είχε λάβει ποσοστό 33,9%, ενώ τώρα κυμαίνεται γύρω στ0 42%.

«Η θέλησή μας να υπερασπιστούμε τον γαλλικό λαό έχει ενισχυθεί» δήλωσε η ίδια. «Μας έχουν κηρύξει νεκρούς χιλιάδες φορές, και πάντα έκαναν λάθος» πρόσθεσε.

Η πρώτη δήλωσή της

Αναλυτικότερα, η Λεπέν χαιρέτισε το γεγονός ότι οι ιδέες «που εκπροσωπούμε καταγράφουν νέα υψηλά ποσοστά σε μια εκλογική βραδιά. Με ποσοστό άνω του 43% των ψήφων, το αποτέλεσμα από μόνο του αποτελεί μια ηχηρή νίκη. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας επέλεξαν το εθνικό στρατόπεδο και την αλλαγή. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όσους με εμπιστεύτηκαν στον πρώτο γύρο και στα εκατομμύρια που με ψήφισαν στο δεύτερο γύρο.

» Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μου στις επαρχίες και την ύπαιθρο, στα υπερπόντια εδάφη, που με έβγαλαν νικήτρια. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Φοβάμαι ότι η πενταετής θητεία που αρχίζει δεν θα ξεφύγει από τις βάναυσες μεθόδους της προηγούμενης. Περισσότερο από ποτέ, θα τηρήσω τη δέσμευσή μου απέναντι στη Γαλλία και τους Γάλλους. Θα ηγηθώ της μάχης των βουλευτικών εκλογών μαζί με όλους εκείνους που ήταν αντίθετοι στον Εμανουέλ Μακρόν, με όλους εκείνους που έχουν το έθνος στην καρδιά τους. Θέλουμε να ενώσουμε όλους εκείνους, από όπου κι αν προέρχονται, που θέλουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Εμανουέλ Μακρόν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής