Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο ηγέτης της Αριστεράς που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δήλωσε απόψε, μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ότι από σήμερα ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Μελανσόν, που κατάφερε να ενώσει στο πρόσωπό του τους ψηφοφόρους της αριστεράς και έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, προέτρεψε τους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με το σύστημα να μην απογοητεύονται.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν, η Λεπέν ηττήθηκε, η Γαλλία σαφώς αρνήθηκε να της εμπιστευτεί το μέλλον της. Η εκλογή του Μακρόν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της πέμπτης Δημοκρατίας. Κολυμπά σε έναν ωκεανό αποχής, λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων», είπε ο Μελανσόν.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην εκλογική του βάση καθώς μπροστά υπάρχει η μάχη των βουλευτικών εκλογών. «Οι σκέψεις μου στρέφονται στα μελλοντικά θύματα αυτής της κατάστασης. Οι άνθρωποι που είναι οικονομικά στριμωγμένοι και που δεν θα δουν τις τιμές να μειώνονται (…) Σε όλους αυτούς λέω «μην παραιτείστε». Αντιθέτως, να αναλάβουμε δράση, ειλικρινά, μαζικά (…) Η δημοκρατία μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία.

Μπορείτε να νικήσετε τον Μακρόν
Ο τρίτος γύρος αρχίζει απόψε. Στις 12 και 19 Ιουνίου αρχίζουν οι βουλευτικές εκλογές. Μπορείτε να νικήσετε τον κ. Μακρόν. Ένας άλλος κόσμος είναι ακόμα εφικτός αν εκλέξετε τους βουλευτές μας στις πρώτες θέσεις .Σας καλώ να με εκλέξετε πρωθυπουργό σας, σας καλώ να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μέλλον για το λαό μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα