Με περισσότερους από 60 ομιλητές υψηλού επιπέδου, 100 συνεδρίες και χιλιάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιείται από αύριο Δευτέρα 25 έως τις 29 Απριλίου, η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου της UNCTAD,  που συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες επιχειρήσεων, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς που επικεντρώνονται σε καινοτόμες λύσεις για την ανάπτυξη σε έναν ψηφιακό κόσμο .

Με θέμα «Δεδομένα και ψηφιοποίηση για την ανάπτυξη», η εκδήλωση θα αντιμετωπίσει την πιεστική ανάγκη για παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ψηφιακού κόσμου και πώς η διακυβέρνησή του θα μπορούσε να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και στη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός σύνδεσης, το 96% των οποίων ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες. Η άνιση πρόσβαση σε διαδικτυακές λύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ενίσχυσε τα κοινωνικά και οικονομικά μειονεκτήματα που υφίστανται οι ευάλωτοι πληθυσμοί.

«Η πανδημία έχει αποκαλύψει το τεράστιο και αυξανόμενο ψηφιακό χάσμα και το χάσμα δεδομένων που αποκόπτει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες από λύσεις υγειονομικής περίθαλψης, οικονομική πρόσβαση, ηλεκτρονικό εμπόριο, τεχνολογικές δεξιότητες και νέους τομείς ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της UNCTAD Rebeca Grynspan. «Τώρα είναι η ώρα για ένα νέο μονοπάτι με νέα διακυβέρνηση που κάνει τον ψηφιακό κόσμο πολύ πιο περιεκτικό, δίκαιο και ωφέλιμο».

Υπογράμμισε περαιτέρω ότι «όλοι μας – εταιρείες τεχνολογίας, πολυμερείς θεσμοί, φορείς χάραξης πολιτικής, η επιχειρηματική κοινότητα και οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών – πρέπει να εργαστούμε μαζί για να θέσουμε ισχυρούς κανόνες παιχνιδιού και να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες και οι άνθρωποι έχουν πλήρη πρόσβαση στα ψηφιακά δεδομένα και λύσεις κυβερνοασφάλειας που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν».

Ο επείγων χαρακτήρας των παγκόσμιων δεδομένων και η ψηφιακή διακυβέρνηση

Η Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου , ως το παγκόσμιο φόρουμ για την ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία, στοχεύει να υπογραμμίσει τον επείγοντα χαρακτήρα των παγκόσμιων δεδομένων και της ψηφιακής διακυβέρνησης για να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα και τα δεδομένα, να καταπολεμήσει την ανισότητα και να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες και τους ευάλωτους πληθυσμούς να επωφεληθούν από την ψηφιακή οικονομία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζητήσεις για τη διαδικτυακή οικονομία, την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, τη διακυβέρνηση δεδομένων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τον ρόλο της μεγάλης τεχνολογίας, τις προκλήσεις του καθορισμού παγκόσμιων κανόνων, τη σημασία της συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων υγείας υψηλής ποιότητας και τις απειλές για το περιβάλλον από τα τοξικά της τεχνολογίας απόβλητα και αυξανόμενο αποτύπωμα άνθρακα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία