Κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχώρησε σήμερα Δευτέρα το πετρέλαιο, επεκτείνοντας περαιτέρω την πτώση της περασμένης εβδομάδας στη σκιά της ανησυχίας ότι τα παρατεταμένα lockdown στη Σαγκάη και η αναμενόμενη νέα αύξηση στα επιτόκια από τη Fed θα πλήξουν την παγκόσμια ανάπτυξη και συνεπώς τη ζήτηση ενέργειας.

Το Brent υποχώρησε 6,29 δολ. ή 5,9%, στα 100,36 δολ. το βαρέλι στις 16:35 ώρα Ελλάδας και άγγιξε τα 100,10 δολ. νωρίτερα στη συνεδρίαση, το χαμηλότερο από τις 12 Απριλίου. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 5,75 δολ. ή 5,63% στα 96 δολάρια.

«Η Σαγκάη δεν δείχνει σημάδια ότι θα εγκαταλείψει την αυστηρή πολιτική της για μηδενική COVID-19· αντίθετα, δεσμεύεται να επιταχύνει την επιβολή των περιορισμών, γεγονός το οποίο θα πλήξει περαιτέρω τη ζήτηση πετρελαίου», σύμφωνα με την αναλύτρια του City Index, Fiona Cincotta.

Το πετρέλαιο υποχώρησε και λόγω της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed: ένα ισχυρό δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα σε τιμές δολαρίου πιο ακριβά για άλλους κατόχους νομισμάτων και τείνει να αντανακλά αυξημένη αποστροφή κινδύνου μεταξύ των επενδυτών.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου υποχώρησαν κατά περίπου  5% την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση.

Από την άλλη πλευρά, οι Times ανέφεραν ότι η ΕΕ ετοιμάζει «έξυπνες κυρώσεις» κατά των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, επικαλούμενοι τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές