Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για τον Απρίλιο, παρά τους φόβους πως το ράλι των ενεργειακών τιμών και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του πολέμου θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της κυριότερης οικονομικής δύναμης στην Ευρώπη.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στις 91,8 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 90,8 μονάδες τον Μάρτιο, όταν και είχε κατρακυλήσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Πρόκειται για επίδοση καλύτερη από την αναμενόμενη δεδομένου πως οι αναλυτές περίμεναν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 89,1 μονάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ifo, Κλέμενς Φουστ, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως, μετά το πρώτο σοκ του πολέμου, η γερμανική οικονομία επέδειξε καλύτερη ανθεκτικότητα. Μάλιστα, οι προσδοκίες για το επόμενο εξάμηνο παρουσίασαν μικρή άνοδο.

Τα στοιχεία αυτά ελπίζεται να αποτελούν προάγγελο μιας πιο μετριοπαθούς προσγείωσης της γερμανικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο. Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των στοιχείων για το γερμανικό ΑΕΠ, που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή.

Θυμίζουμε πως η γερμανική οικονομία υποχώρησε σε ποσοστό 0,3% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και οι οικονομολόγοι αναμένουν, κατά μέσο όρο, ρυθμούς ανάπτυξης στο 0,2% για το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή