Η μεξικανική εταιρεία ζαχαροπλαστικής της αρτοποιίας Grupo Bimbo θα είναι το επόμενο mega deal της Mondelez International έναντι τιμήματος 1,3 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής κολοσσός στα χέρια του οποίου πέρασε επισήμως τις πρώτες ημέρες του 2022 η Chipita.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των συσκευασμένων τροφίμων έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες εξαγορές τους τελευταίους μήνες βλέποντας τη ζήτηση να εκτοξεύεται στη διάρκεια της πανδημίας.

Η συμφωνία με τη Ricolino -η οποία καταγράφει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα- θα διπλασιάσει το μερίδιο της Mondelez στην αγορά του Μεξικού, μια αγορά «υψηλής προτεραιότητας», και θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα σνακ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας.

Η Ricolino, η οποία απασχολεί σχεδόν 6.000 εργαζόμενους, διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής και διανέμει τα προϊόντα της σε πολλά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων ψιλικών.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις πρώτες ημέρες του τέταρτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή