Το τελευταίο εμπόδιο για την επικύρωση της στη θέση της νέας αντιπροέδρου της Federal Reserve θα ξεπεράσει απόψε η νυν κυβερνήτης, Λάελ Μπρέναρντ. Μέσα στην εβδομάδα εξάλλου αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για την επικύρωση του διορισμού του Τζερόμ Πάουελ στη δεύτερη θητεία του στο τιμόνι της Τράπεζας.

Η διαδικασία για την έγκριση της τοποθέτησης της κυρίας Μπρέναρντ «ξεκλείδωσε» χθες βράδυ, όταν η Γερουσία υπερψήφισε το αίτημα για να τερματιστεί η συζήτηση για τον διορισμό της. Συγκεκριμένα, στη σχετική ψηφοφορία οκτώ Ρεπουμπλικάνοι ψηφισαν «ναι», μαζί με το σύνολο των Δημοκρατικών Γερουσιαστών, δίδοντας άνετη πλειοψηφία στο ψήφισμα. Έτσι, απόψε αναμένεται να προχωρήσει η ψηφοφορία για την επικύρωση της τοποθέτησης της στη θέση του νούμερο δύο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για να τερματιστεί η συζήτηση και για την τοποθέτηση της καθηγήτριας Λίσα Κουκ στο νέο συμβούλιο, κάτι που σημαίνει πως η τελική υπερψήφιση του διορισμού της θα λάβει χώρα μέσα στην εβδομάδα.

Εντός της εβδομάδας εκτιμάται πως θα προχωρήσουν στη Γερουσία και οι σχετικές ψηφοφορίες για την επικύρωση του Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της Fed, όπως και του καθηγητή Φίλιπ Τζέφερσον, που είναι από τα νέα πρόσωπα που θα προστεθούν στο διοικητικό συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, την επόμενη εβδομάδα. Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί δυναμική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού που «τρέχει» στο υψηλότερο σημείο εδώ και σαράντα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή