Βλήματα «από την Ουκρανία» εκτοξεύτηκαν προς ένα χωριό της Υπερδνειστερίας στο οποίο βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές – στην τελευταία εξέλιξη που εγείρει φόβους ότι η πόλεμος ενδέχεται να επεκταθεί προς τα δυτικά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της αποσχισθείσας εδώ και τρεις δεκαετίες περιοχής που συνορεύει με τη νοτιοδυτική Ουκρανία, ανέφερε ότι αρκετά drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από το χωριό Cobasna κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία εισήλθαν από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πυροβολισμοί ακούστηκαν προς το συνοριακό χωριό από ουκρανικό έδαφος το πρωί της Τετάρτης. Από τις τοπικές αρχές δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως διευκρινίστηκε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η «μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών στην Ευρώπη»

Η Ρωσία διατηρεί στρατεύματα στην Υπερδνειστερία, όπου βρίσκονται μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών ήδη από την περίοδο πριν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Επικαλούμενο ειδικούς, το υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής εκτιμά ότι στη Cobasna βρίσκεται η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό αναφορικά με την ανακοίνωση των αρχών της Υπερδνειστερίας.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για προβοκάτσιες, ώστε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη επέκταση του μετώπου προς τα δυτικά.

Τι λένε Μολδαβία, Ρωσία

Το Κρεμλίνο εμφανίζεται πολύ ανήσυχο για τις εξελίξεις. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, δήλωσε ότι θέλει να αποφύγει ένα σενάριο στο οποίο η Μόσχα θα έπρεπε να παρέμβει εκεί.

Αντιδρώντας, η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού δήλωσε πως «πρέπει να κάνουμε οικονομικές και υλικοτεχνικές προσπάθειες για να οικοδομήσουμε έναν επαγγελματικό στρατό, σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο».

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά οι επενδύσεις στον στρατό είναι πολύ απαραίτητες, χρειάζονται για υποδομές, για την ασφάλεια και την άμυνα του κράτους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μολδαβίας, ουρές από αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν σχηματιστεί στα περάσματα από την Υπερδνειστερία προς την υπόλοιπη Μολδαβία λόγω των αυστηρότερων ελέγχων από τις αρχές τις αποσχισθείσας περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα