Ανέκαμψε το Facebook από τη μείωση στον αριθμό των χρηστών του στις αρχές της χρονιάς και η μητρική Meta ανακοίνωσε κέρδη, ξεπερνώντας τους στόχους της Wall Street και παρακάμπτοντας τις χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών, οδηγώντας τη μετοχή σε αύξηση κατά 20%.

Τα κέρδη της Meta ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street φτάνοντας στα 2,72 δολάρια (2,58 ευρώ) ανά μετοχή, έναντι μέσης εκτίμηση των αναλυτών για 2,56 δολάρια (2,43 ευρώ) σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις (Refinitiv).

Οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες του Facebook (DAU) που αποτελούν καίριο δεδομένο για τους διαφημιστές διαμορφώθηκαν σε 1,96 δισεκατομμύρια, ελαφρώς περισσότεροι από το 1,95 δισ. που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις. Σε μηνιαία βάση καταγράφτηκαν 2,94 δισ. ενεργοί χρήστες, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street, κατά 30 εκατ. χρήστες.

Η Meta, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχασε περίπου το 50% της χρηματιστηριακής αξίας της από την αρχή της χρονιάς, μετά μία ζοφερή αναφορά κερδών τον Φεβρουάριο, όταν οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook μειώθηκαν για πρώτη φορά, με την ίδια αναφορά να προδιαγράφει ένα απογοητευτικό τρίμηνο επικαλούμενη δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα στοιχεία προσωπικών δεδομένων της Apple, αλλά και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως το TikTok.

«Είναι καλά νέα ότι η Meta κατάφερε κατά κάποιο τρόπο να αυξήσει των αριθμό των ημερήσιων χρηστών. Ήταν αναγκαίο να επιδείξει κάποια μεταστροφή από την επίδοση του τελευταίου τριμήνου», δήλωσε η Ντέμπρα Γουίλιαμσον αναλύτρια (Insider Intelligence).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρώπη: Ήταν στραβό το οικονομικό κλίμα, ήρθαν οι καύσωνες και η ξηρασία
Διεθνή |

Νέα πληγή για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η «εξαφάνιση» των ποταμών

Η ξηρασία και η ανομβρία «στεγνώνουν» τα μεγάλα ποτάμια της Ευρώπης προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στις εμπορικές αγορές - Κάτω από τα όρια ασφαλείας τα επόμενα 24ωρα η στάθμη του Ρήνου

Ενέργεια: «Κάθε κιλοβατώρα μετράει» – Η Ευρώπη κάνει… προθέρμανση για τον χειμώνα
Διεθνή |

Ευρώπη με λιγότερα φώτα, ρύθμιση θερμοστατών, μαγαζιά με κλειστές πόρτες

Τι μέτρα εξετάζουν και εφαρμόζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας διακοπής στη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου. Ανέφικτοι, πρακτικά, οι στόχοι του σχεδίου της Κομισιόν