Θετικά νέα στις επόμενες 30 ημέρες αναμένει για τη Mytilineos ο αμερικανικός οίκος Citi.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε report, θέτει την εταιρεία σε positive catalyst watch για τις επόμενες 30 ημέρες, ενώ εκτιμά πως μετά από αυτά τα γεγονότα η ελληνική εισηγμένη είναι πιθανό να αναβαθμιστεί επενδυτικά.

Η Citi αναμένει για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους να είναι ιδιαίτερα δυνατά και αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Θεωρεί ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από της σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.

Η Citi προβλέπει το EBITDA να σκαρφαλώνει στα 130εκατ. ευρώ, μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή της για το ετήσιο EBITDA του 2022 στα 568εκατ. και στα 727εκατ. ευρώ το 2023.

Ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της Mytilineos τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

1.       Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη

2.       Ενέργεια: Η Mytilineos λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι

3.       ΑΠΕ: Θα έχει δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο αναλυτής της Citi, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, και σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των ελληνικών εταιρειών, ανοίγοντας ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch) στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της Mytilineos. Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

1.       Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου)

2.       Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη)

3.       Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Mytilineos και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις