Στην Ελλάδα θα μεταβεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Μισέλ θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, την προσεχή Τρίτη 3 Μαΐου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν επίσης με την παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας και των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών.
Ο νέος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης) προχωράει με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Gastrade.
Η εκπροσώπηση των βαλκανικών χωρών σε επίπεδο κορυφής καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του FSRU για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την απεξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο.














![Ιράν: «Ανοικτά» τα Στενά του Ορμούζ σε φιλικά πλοία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/Strait-of-Hormuz-22.jpg)

















![Ελβετικό φράγκο: «Σωσίβιο» η νέα ρύθμιση μπροστά στο ράλι της ισοτιμίας [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/ot_swiss_Francs25-1024x668-1-1.jpg)



