Την αποχώρηση της Ρωσίας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος της χώρας, σύμφωνα ρωσικά μέσα.

«Θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας για το τέλος των εργασιών μας στον ISS με προειδοποίηση ενός έτους» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν στην κρατική τηλεόραση, όπως μετέδωσαν το TASS και το RIA Novosti.

Ο Ρογκόζιν είχε ήδη απειλήσει πως η ρωσική συμμετοχή στον ISS θα τερματιστεί, εφόσον οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και ο Καναδάς δεν αποφασίσουν την άρση των κυρώσεων κατά εταιρειών που συμμετέχουν στο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα και τη ρωσική διαστημική βιομηχανία. Δεδομένου, λοιπόν, πως οι κυρώσεις όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά αντιθέτως διευρύνονται συνεχώς, η Μόσχα αποφάσισε να διαρρήξει τις σχέσεις της με τη Δύση και στον διαστημικό τομέα.

Θυμίζουμε πως τρεις Αμερικανοί και ένας Ιταλός αστροναύτης έφτασαν στον σταθμό την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προστεθούν στους 3 Αμερικανούς, τρεις Ρώσους και έναν Γερμανό που βρίσκονταν ήδη εκεί. Εξάλλου, παρά την απόσυρση των Ρώσων, η NASA και η European Space Agency έχουν ήδη επιβεβαιώσει την πρόθεση τους να συνεχίσουν να στηρίζουν τον ISS και να τον κρατούν λειτουργικό τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα