Οι επιθέσεις DDoS έχουν σχεδιαστεί για να διακόπτουν τους πόρους δικτύου που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και οργανισμούς και να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία τους. Γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες εάν τα παραβιασμένα συστήματα ανήκουν σε κυβερνητικούς ή χρηματοοικονομικούς τομείς, καθώς η μη διαθεσιμότητα αυτών των υπηρεσιών έχει αρνητικές επιπτώσεις που επηρεάζουν τον ευρύτερο πληθυσμό. Το 1ο τρίμηνο του 2022, και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώθηκε ξαφνική αύξηση των επιθέσεων ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία από το 4ο τρίμηνο του 2021, τα οποία είχαν θεωρηθεί ως ο υψηλότερος αριθμός επιθέσεων DDoS όλων των εποχών που εντοπίστηκαν από τις λύσεις της Kaspersky, το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε αύξηση του συνολικού αριθμού DDoS κατά 46%, μέγεθος αυξημένο κατά 4,5 φορές σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2021.

Οι «έξυπνες» επιθέσεις

Ο αριθμός των «έξυπνων» ή προηγμένων και στοχευμένων επιθέσεων παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 81% σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 4ο τρίμηνο του 2021. Οι επιθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο σε κλίμακα αλλά ήταν και καινοτόμες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν έναν ιστότοπο που μιμείται το δημοφιλές παιχνίδι παζλ “Play Puzzle Game 2048” για το gamification επιθέσεων DDoS σε ρωσικούς ιστότοπους και μια έκκληση για τη δημιουργία εθελοντικού στρατού πληροφορικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η διάρκεια των επιθέσεων

Περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky αποκάλυψε ότι μία μέση επίθεση DDoS διήρκεσε 80 φορές περισσότερο από αυτές του πρώτου τριμήνου του 2021. Η μεγαλύτερη επίθεση εντοπίστηκε στις 29 Μαρτίου με μία ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια της τάξης των 177 ωρών

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις επιθέσεις DDoS το 1ο τρίμηνο του 2022 στο Securelist.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
iPhone: Γίνεται 15 ετών. Να πώς άλλαξε τη ζωή μας!
Partners |

15 χρόνια iPhone που άλλαξαν τη ζωή μας

Στις 29 Ιουνίου 2007, το πρώτο iPhone βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των iPhοne την τελευταία μιάμιση δεκαετία – μεταξύ των οποίων οι πιο ευκρινείς κάμερες και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- κατέστησαν δύσκολο το να μην ασχολούμαστε με αυτόν τον διάσημο «υπολογιστή τσέπης».