Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Σωτήρη Μπουγιουκου.

Ένταση στο δικαστήριο

Στο άκουσμα της απόφασης προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα με αποτέλεσμα ΜΑΤ να μπουν στο δικαστήριο.

«Ντοπή, αίσχος, είστε ξεφτίλες», άρχισαν να φωνάζουν παρευρισκόμενοι στην δίκη μόλις άκουσαν την απόφαση.

Σημειώνεται πως παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».