Να κρατηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων προσπαθεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως βρίσκεται πάνω στην κινούμενη άμμο της αβεβαιότητας.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 903,14 μονάδες, με την άνοδο να περιορίζεται στο +0,30% και τον τζίρο να έχει φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Αν και οι αγοραστικές δυνάμεις έχουν γείρει την πλάστιγγα της αγοράς υπέρ τους, οι ανησυχίες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που προτείνει η Κομισιόν δεν λείπουν. Άλλωστε, μόλις η Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεσή της, οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας ανέβηκαν περισσότερο από 5%, σκιαγραφώντας έτσι ζοφερές προοπτικές για πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Οι δευτερογενείς επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις δευτερογενείς επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στις εμπλεκόμενες οικονομίας, σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, τονίζοντας ότι και η ελληνική δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από την κυοφορούμενη ενεργειακή κρίση. Η επόμενη ημέρα σαφώς είναι αβέβαιη, γεγονός που κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή ηγούνται την ανοδικής κίνησης, ενώ σημαντικές βοήθειες δίνουν και οι Aegean, Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ με το -1,65% ασκεί πιέσεις στον γενικό δείκτης, όπως και τα αρνητικά πρόσημα σε ΔΕΗ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών