O Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας, Kyrylo Shevchenko, συμμετείχε σε ad hoc συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στον λαό της Ουκρανίας: «Η σημερινή συνάντηση είναι ένα ισχυρό σημάδι ευρωπαϊκής ενότητας ενόψει του πολέμου κατά της Ουκρανίας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του ΕΣΚΤ αποφάσισαν να προσφέρουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε Ουκρανούς πολίτες. Από την πλευρά της, η ΕΚΤ θα υποστηρίξει νέους Ουκρανούς στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε κάποιο ευρωπαϊκό ίδρυμα παρέχοντας 15 περιόδους πρακτικής άσκησης για την κάλυψη των οργανωτικών του αναγκών.

Η ΕΚΤ αναζητά πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να ενταχθούν στην ΕΚΤ για μέγιστη διάρκεια 12 μηνών. Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης παρέχουν την ευκαιρία τόσο για την εφαρμογή της γνώσης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και για την καλύτερη κατανόηση του τι συνεπάγεται η εργασία για την Ευρώπη. Η σχετική προκήρυξη κενής θέσης θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο της ΕΚΤ τις επόμενες εβδομάδες και η διαδικασία επιλογής θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία πρόσληψης της ΕΚΤ. Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα ενταχθούν σε επιχειρηματικούς τομείς με βάση τα προφίλ τους και τις επιχειρηματικές ανάγκες της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή