Εντατικούς ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από το ΣΕΠΕ θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας το επόμενο διάστημα.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου θέτει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να ξεκινήσουν εντατικοί  έλεγχοι  σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης. Ταυτόχρονα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) ξεκίνησε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και  δέχεται – ηλεκτρονικά – μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου  αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις».

Οι έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές θα διενεργηθούν από την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι περιοχές

Θα επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ακόλουθες περιοχές:

Παράκτιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Ίος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος). Κρήτη (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου). Νησιά Ιονίου (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα). Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, θέματα αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών εργασίας καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax