Στην οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αναμένεται να επικεντρωθούν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ κατά την άτυπη βιντεοδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα θα ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά τις εκτελεστικές αποφάσεις του Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Βουλγαρίας και της Σουηδίας.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για την περαιτέρω εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο μηχανισμός θα διαθέσει συνολικά 672,5 δισ. € σε επιχορηγήσεις και δάνεια για την προώθηση της ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19. Τα ποσά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στα κράτη μέλη, που θα υποστηρίζουν την κλιματική μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΕ.

Μία ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί βιντεοδιάσκεψη του Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση, για να συζητήσει το σχέδιο του προγράμματος εργασιών για την τραπεζική ένωση.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup θα παρουσιάσει την πρότασή του για ένα πρόγραμμα εργασιών με στόχο την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης αποτελεί βασικό ευρωπαϊκό στόχο που αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα της ΕΕ.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο του 2020, οι ηγέτες ανέθεσαν στο Eurogroup να καταρτίσει, σε συναινετική βάση, ένα σταδιακό και χρονικά δεσμευτικό πρόγραμμα εργασιών για όλα τα εκκρεμή στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Οι ηγέτες υπογράμμισαν εκ νέου την εντολή αυτή κατά την άτυπη σύνοδό τους στις Βερσαλλίες στις 10-11 Μαρτίου 2022, τονίζοντας ότι μια ολοκληρωμένη τραπεζική ένωση πρέπει να αποτελεί μέρος της εξίσωσης για τη χρηματοδότηση των αναγκών της οικονομίας μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή