Ο Ίλον Μασκ θα μπορούσε να κάνει το Twitter «χειρότερο» προειδοποίησε ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δεσμεύτηκε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως μεταδίδει το CNBC, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής CEO της Wall Street Journal την Τετάρτη, ο Γκέιτς είπε ότι δεν είναι σαφές πώς ο Μασκ θα αλλάξει το Twitter, εάν γίνει ο ιδιοκτήτης του, ενώ εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τη διάδοση παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνιδρυτής της Microsoft παραδέχτηκε ότι το ιστορικό του Μασκ σε άλλες εταιρείες είναι εντυπωσιακό, χαρακτηρίζοντας το χρόνο του στο τιμόνι της Tesla και της SρaceX «εντυπωσιακό». Ο Γκέιτς είπε ότι πιστεύει πως ο Μασκ έχει κάνει καλή δουλειά καθώς έχει συγκεντρώσει μια μεγάλη ομάδα μηχανικών σε αυτές τις εταιρείες.

«Εχω κάποιες αμφιβολίες ότι θα συμβεί κι αυτή τη φορά, αλλά θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην υποτιμάμε ποτέ τον Ίλον», είπε.

Οι κατηγορίες και το αστείο

Τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου έρχονται αφότου ο Μασκ τον κατηγόρησε για σορτάρισμα των μετοχών της Tesla τον περασμένο μήνα. Ο Μασκ ανέβασε επίσης στο Twitter ένα χοντρό αστείο για τον Γκέιτς που το CNBC αποφάσισε να μη δημοσιεύσει. Ο Γκέιτς είπε ότι οι προσβολές δεν τον ενοχλούν.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου από τον Μασκ τα τελευταία χρόνια, συνέχισε να αμφισβητεί ποιος είναι ο στόχος του Μασκ με το Twitter και εάν η προσπάθειά του να προωθήσει την ελευθερία του λόγου είναι λογική.

«Πώς νιώθει όταν αναφέρεται [στο Twitter] ότι «τα εμβόλια σκοτώνουν ανθρώπους» ή ότι «ο Μπιλ Γκέιτς παρακολουθεί ανθρώπους;» ρώτησε ο Γκέιτς.

Εκπρόσωπος του Μασκ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ υπαινίχθηκε πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναζητήσει για να βελτιώσει το Twitter, πέρα από την προώθηση της ελευθερίας του λόγου. Αργά την Τρίτη, για παράδειγμα, πρότεινε ότι μπορεί να αρχίσει να χρεώνει στις εταιρείες μια «μικρή» συνδρομή για τη χρήση της πλατφόρμας.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια έχει εξαπλωθεί αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο Γκέιτς χρησιμοποιούσε κατά κάποιον τρόπο τα εμβόλια για να εμφυτεύσει τσιπ 5G στους ανθρώπους, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία τους.

«Αυτό είναι τόσο απροσδόκητο και σχεδόν τόσο παράξενο», είπε ο Γκέιτς. «Τώρα που επέστρεψα στον φυσικό κόσμο… άνθρωποι έρχονται και φωνάζουν και διαμαρτύρονται».

Είπε ότι είναι «επικίνδυνο» όταν οι άνθρωποι «εκδιώκουν» το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να σώσει τις ζωές ανθρώπων και πιστεύει ότι όσοι κατέχουν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να παίξουν ρόλο όταν πρόκειται να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια μοιράζεται αποτελεσματικά.

«Όταν δεν έχεις έμπιστους ηγέτες να μιλούν για τα εμβόλια, είναι πολύ δύσκολο για την πλατφόρμα να λειτουργήσει ενάντια σε αυτό», παραδέχτηκε. «Έτσι, νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα ηγεσίας και πρόβλημα πλατφόρμας».

Πραγματική εφευρετικότητα

«Χρειάζεται πραγματική εφευρετικότητα για να κάνεις αυτές τις πλατφόρμες να διαδίδουν την αλήθεια και όχι τρελά πράγματα», είπε ο Γκέιτς.

Το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μπορούν να κυκλοφορήσουν γρήγορα και φθηνά θα πρέπει να είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, είπε ο Γκέιτς, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της υδροξυχλωροκίνης “τρελό”».

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό», είπε. «Δεν νομίζω ότι η ψηφιακή τεχνολογία ευθύνεται για αυτή την εμμονή με φάρμακα που δεν λειτουργούν».

Ο Γκέιτς είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο 3.000 ατόμων για να βοηθήσει στη διάδοση πληροφοριών ακριβείας για εμβόλια στο μέλλον. Τόνισε ότι «καλά μηνύματα» πρέπει να μεταφερθούν από άτομα εμπιστοσύνης στην κοινότητα, όπως πολιτικούς και εθνικούς ηγέτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία