Την απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.» και «ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΑΘΟΥ Α.Ε.» αποφάσισε η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο πλαίσιο της άμεσης  και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η  εταιρεία  «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής εταιρείας ΔΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στην οποία συμμετέχει η εκδότρια με ποσοστό 97,51%, και έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 6ης Μαΐου 2022 τη συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.» και «ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΑΘΟΥ Α.Ε.».

Οι εταιρείες «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.» και «ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΑΘΟΥ Α.Ε.» έχουν ομοειδή αντικείμενο δραστηριότητας με τη μητρική τους εταιρεία και το ποσοστό της μητρικής «ΔΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στην «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.» ανέρχεται σε 99,7% και στην «ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΖΑΚΑΘΟΥ Α.Ε.» σε 99%.

Το παραπάνω αποφασίστηκε στα πλαίσια της επίτευξης μικρότερου κόστους λειτουργίας, τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Η εν λόγω συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4601/2019 και του άρθρου 54 του Ν.4172/2013. Ως ισολογισμός μετασχηματισμού θα οριστεί ο ισολογισμός της 31/12/2021 και θα οριστεί ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής λογιστής για την πιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις