Ένα πολυτελές σούπερ γιοτ αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατασχέθηκε, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Μια έρευνα της ιταλικής αστυνομίας εντόπισε σημαντικές διασυνδέσεις μεταξύ του πολυτελούς σκάφους, που ονομάζεται Scheherazade, και της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφεραν οι αρχές.

Το σκάφος μήκους 140 μέτρων ήταν δεμένο τους προηγούμενους εννέα μήνες σε μια αποβάθρα στο λιμάνι Marina di Carrara της Τοσκάνης, ανέφεραν οι New York Times.

Ο ιδιοκτήτης του Scheherazade (Σεχραζάτ) δεν έχει ταυτοποιηθεί, όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους New York Times ότι ίσως να ανήκει στον Πούτιν. Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχουν επίσης συνδέσει το σκάφος με τον Ρώσο πρόεδρο.

Άλλοι λένε ότι το σκάφος ανήκει στον Έντουαρντ Κουνταϊνάτοφ, πρώην επικεφαλής της Rosneft, ο οποίος δεν βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων.

Η Σεχρεαζάτ διαθέτει πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα χορού, αίθουσα μπιλιάρδου με τραπέζι με ειδικό μηχανισμό για να μην γέρνει, πλήρες γυμναστήριο, τρεις σάουνες, σπα και κομμωτήριο, χρυσές βρύσες και πόμολα στα μπάνια, ασανσέρ, μηχανικό πιάνο που παίζει μόνο του, τρία τζάκια, εξοπλισμό για καταδύσεις και ψάρεμα και δύο ελικοδρόμια.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του έχει σχέσεις με «σημαντικά στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης».

Το σκάφος δεσμεύεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίες έχουν οδηγήσει στη δέσμευση πολλών ακόμα mega yachts που ανήκουν σε Ρώσους.

Να σημειωθεί ότι το Amadea, ένα σούπερ γιοτ 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκει στον υπό κυρώσεις Ρώσο ολιγάρχη Σουλεϊμάν Κερίμοφ, κατασχέθηκε επίσης από αξιωματούχους στα Φίτζι αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων