Επαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο η οποία είχε κλείσει στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.

Επικεφαλής ο Μανώλης Ανδρουλάκης

Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.

«Θα συμμετάσχουμε στην ανοικοδόμηση»

Ειδική αναφορά έκανε στον συμβολισμό της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης. «Συμβολίζει την προσπάθεια ενοποίησης των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ, αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, και αυτή είναι η απάλειψη του πολέμου από την ήπειρο μας και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και τη δημιουργία σχέσεων στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κρίμα γιατί σήμερα στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας επισκέπτεσαι όταν υπάρχει πόλεμος ξανά και σκηνές βίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας» τόνισε επιπροσθέτως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης