Συνάντηση με τον Ίλον Μασκ θα έχει αργότερα σήμερα στο Τέξας ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Μπρετόν θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά και τους νέους κανόνες της ΕΕ που απαιτούν από τους τεχνολογικούς γίγαντες να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση στο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Η συνάντηση έρχεται μερικές εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την αγορά της εταιρείας κοινωνικών μέσων Twitter Inc έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυο τους θα συναντηθούν στο Ώστιν, όπου βρίσκεται η νέα έδρα της Tesla της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Μασκ.

«Οι αλυσίδες τεχνολογίας και εφοδιασμού θα βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τον Ίλον Μασκ», ανέφερε ο Τέρενς Ζάκα.

«Η ελευθερία του λόγου θα είναι επίσης στο μενού μεταξύ του Τιερί Μπρετόν και του Ίλον Μασκ. Το ίδιο ισχύει και για τον κανονισμό της ΕΕ. Αναμένεται ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες και πώς θα παίξει το “νέο” Twitter σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση