Τα υπερκέρδη των εταιρειών ρεύματος θα φορολογηθούν με 90% είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσα μέτρα και να πάρει μια κυβέρνηση , όταν υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός εκτός συνόρων, θα έχεις και μεγάλο πληθωρισμό εντός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Αισχροκέρδεια

Στη συνέχεια, ο υπουργός παραδέχθηκε πως υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά ενώ για την δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν ξεκαθάρισε πως για να ανακοινωθεί η επωνυμία θα πρέπει το πρόστιμο να είναι πάνω από 50.000 ευρώ. Μάλιστα, ανέφερε πως τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν με 90%.

Επαφές με ΗΑΕ

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως το ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «πήγε εξαιρετικά καλά». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι γνωρίζει χρόνια τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, για τον οποίο μίλησε τα καλύτερα λόγια.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απάντησε πως «μάλλον όχι».

«Έκανε άριστα» ο Σαμαράς

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ και ανέφερε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έκανε άριστα» που τοποθετήθηκε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα.

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε πως δεν υπάρχει θέμα διαμάχης του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Τάκη Θεοδωρικάκο. Είπε μάλιστα πως επί Θεοδωρικάκου βλέπει βελτίωση στην εικόνα της Αθήνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης