Ένας Ουκρανός διοικητής πεζοναυτών, που έχει καταφύγει μαζί με άλλους μαχητές στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη, απηύθυνε προσωπική έκκληση στον Ίλον Μασκ να τους βοηθήσει να φύγουν με ασφάλεια από τη νότια πόλη – λιμάνι που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τους Ρώσους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σέρχιι Βολίνα: «Οι άνθρωποι λένε ότι έρχεστε από έναν άλλο πλανήτη για να διδάξετε στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο.

«Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω εκεί όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσεις. Βοηθήστε μας να βγούμε από το Azovstal σε μια χώρα μεσολαβητή. Αν όχι εσύ, τότε ποιος; Δώσε μου ένα στοιχείο».

Η ανάρτηση στο Twitter

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Facebook, o Βολίνα χαρακτήρισε τον Μασκ ως «υπεράνθρωπο», ζητώντας του να βοηθήσει με την εκκένωση σε «μια τρίτη χώρα».

Εκατοντάδες πεζοναύτες – καθώς και μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, μέλη της Εθνοφρουράς και συνοριοφύλακες – είναι οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο Azovstal.

Ο Μασκ δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την έκκληση του διοικητή των πεζοναυτών.

Όλες οι προσπάθειες εκκένωσης των Ουκρανών στρατιωτών, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι, έχουν μέχρι στιγμής αποβεί άκαρπες. Ωστόσο, εκατοντάδες πολίτες έχουν επιτραπεί να εγκαταλείψουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους