Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO, από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα.

Η ρωσική εταιρεία σταματά να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα προς τη γειτονική χώρα καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχει λάβει χρήματα για τις ποσότητες που εξήγαγε.

Τι λέει ο Διαχειριστής του δικτύου

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα ανασταλούν «προς το παρόν» λόγω δυσκολιών στη λήψη πληρωμών, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου, η εταιρεία Fingrid, επικαλούμενη τη ρωσική Inter RAO.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας.

«Οι ποσότητες ρεύματος που εισάγονταν από τη Ρωσία μπορούν να αντικατασταθούν με ποσότητες από τη Σουηδία και εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή», πρόσθεσε.

Ο ρόλος του Nord Pool

Η Fingrid ανέφερε ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι το Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είχε πραγματοποιήσει πληρωμές στην Inter RAO από τις 6 Μαΐου.

«Η Nord Pool είναι αρμόδια για τις πληρωμές. Η Fingrid δεν συμμετέχει στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχει απλώς την υποδομή για τη μεταφορά από τη Ρωσία στη Φινλανδία», δήλωσε στο Reuters η Ρέιμα Παίβινεν, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μάχη για την εκλογή του «νέου Ρέγκλινγκ» στον ESM – Τρεις χώρες διεκδικούν τη θέση
Διεθνή |

«Εμφύλιος» στον ESM για τη διαδοχή του Κλάους Ρέγκλινγκ στο τιμόνι

Από τους τέσσερις υποψήφιους αρχικά, έχουν απομείνει τρεις, εκ των οποίων οι δύο προέρχονται από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Έντονο παρασκήνιο ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της 16ης Ιουνίου. Στη «μάχη» συνεχίζουν οι υποψήφιοι από Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο