Σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO, από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα.

Η ρωσική εταιρεία σταματά να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα προς τη γειτονική χώρα καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχει λάβει χρήματα για τις ποσότητες που εξήγαγε.

Τι λέει ο Διαχειριστής του δικτύου

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα ανασταλούν «προς το παρόν» λόγω δυσκολιών στη λήψη πληρωμών, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου, η εταιρεία Fingrid, επικαλούμενη τη ρωσική Inter RAO.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας.

«Οι ποσότητες ρεύματος που εισάγονταν από τη Ρωσία μπορούν να αντικατασταθούν με ποσότητες από τη Σουηδία και εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή», πρόσθεσε.

Ο ρόλος του Nord Pool

Η Fingrid ανέφερε ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι το Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είχε πραγματοποιήσει πληρωμές στην Inter RAO από τις 6 Μαΐου.

«Η Nord Pool είναι αρμόδια για τις πληρωμές. Η Fingrid δεν συμμετέχει στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχει απλώς την υποδομή για τη μεταφορά από τη Ρωσία στη Φινλανδία», δήλωσε στο Reuters η Ρέιμα Παίβινεν, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως