Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατά την οποία ο αρχηγός του Πενταγώνου κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Όστιν μίλησε με τον Σοϊγκού μετά από τις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Ο Μπάιντεν πρέπει να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν»

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε νωρίτερα ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη -διότι αυτό είναι αδύνατον- αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».

«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Δύση»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε εξαπολύσει νέα πυρά στη Δύση λέγοντας πως «δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε ούτε για διαπραγματεύσεις, ούτε για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, η «ειδική επιχείρηση», όπως ονομάζει η Ρωσία τον πόλεμο, ελπίζει «να σταματήσει τις προσπάθειες της Δύσης να υπονομεύσει το διεθνές δίκαιο, να αγνοήσει και να παραβιάσει κατάφωρα τους καταστατικούς χάρτες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της κυριαρχίας, και να αναγκάσει τη Δύση να σταματήσει να προωθεί τον μονοπολικό κόσμο όπου κυριαρχούν οι ΗΠΑ».

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να φύγουν όλοι οι πολίτες από τις ζώνες ειδικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία – στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Δύση δεν θα δημιουργήσει στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας από την Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.

«Η Ρωσία δεν θέλει καθόλου πόλεμο στην Ευρώπη, αλλά είναι η Δύση που λέει ότι είναι απαραίτητο να νικήσει τη Ρωσία. Το κύριο συμπέρασμα είναι να μη βασιστούμε στα σχέδια της Δύσης για διαπραγματεύσεις», είπε ο Λαβρόφ.

«Η Δύση είναι ικανή να διαπράττει εγκλήματα κατά των ίδιων της των αρχών για να εδραιώσει την ηγεμονία, συμπεριλαμβανομένης της ανοιχτής κλοπής και ληστείας», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην ίδια συνέντευξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας