Μέχρι τις 15 Ιουνίου αναμένεται να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αποκάλυψε την Κυριακή πως η διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα ανοίξει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και η επιδότηση μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50%.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο OPEN, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε: «Θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα. Άρα τις επόμενες εβδομάδες. Εκεί θα έχουμε 35 έως 50% επιδότηση. Ανεξαρτήτως εισοδήματος. Όλοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μία διαφορά ότι θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη βάσει κοινωνικών κριτηρίων (μέλος με αναπηρία, πολύτεκνη οικογένεια, χαμηλό εισόδημα ). Άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους».

Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τα νοικοκυριά θα έχουν μειώσει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος και πρόσθεσε πως αν υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «θα βρούμε τρόπο να το παρατείνουμε». Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε: «Στόχος μας το 70% της ενέργειας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι θα γλυτώσουμε 1 δισ. από εισαγωγή αερίου».

Οι δικαιούχοι

Η επιδότηση ανοίγει για συνολικά 350.000 νοικοκυριά. Δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, ωστόσο, θα γίνεται κατάταξη και αν γίνουν -για παράδειγμα- 400.000 ή παραπάνω αιτήσεις, τότε, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους.

Ποιες συσκευές δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες

Αντίθετα, μπορείτε να αντικαταστήσετε:

  • ψυγεία
  • air-condition
  • καταψύκτες
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια