Μετά το θρίλερ της εξαγοράς του Twitter έχουμε το θρίλερ της υλοποίησης της. Κι αυτό διότι η διοίκηση της εταιρείας απάντησε στα… πισωγυρίσματα του Ίλον Μάσκ ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον το deal έκλεισε, θα πρέπει και να εφαρμοστεί και μάλιστα στην συμφωνηθείσα τιμή.

«To Twitter δεσμεύεται πως θα ολοκληρώσει τη συμφωνία στην συμφωνηθείσα τιμή» επεσήμανε η εταιρεία σε ανακοίνωση της απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην απειλή του Μασκ πως θα υπαναχωρήσει από την συμφωνία.

Θυμίζουμε πως και σήμερα ο Μασκ με νέα ανάρτηση του υποστηρίζει πως η εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την τιμή, καθώς ο αριθμός των fake λογαριασμών είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν που γνώριζε, αγγίζοντας το 20%.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί. Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει» έγραψε στην ανάρτηση του.

Σημειωτέον πως η τιμή της μετοχής της πλατφόρμας διαπραγματευόταν κάτω από τα 54,20 δολάρια που είναι η τιμή εξαγοράς, όμως υποχώρησε περαιτέρω αφότου το ο Μασκ άρχισε να κάνει… νερά για την εφαρμογή του deal. Τη Δευτέρα η μετοχή έκλεισε στα 37,39 δολάρια και αυτή την ώρα βρίσκεται στα 37,42 δολάρια.

Θυμίζουμε πως ο Μασκ «κυνήγησε» με ζέση την εταιρεία, «χτίζοντας» καταρχάς ένα μετοχικό μερίδιο στην πλατφόρμα, διεκδικώντας μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο και τελικά αποφασίζοντας να υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά της. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο και αρκετοί μέτοχοι είχαν αρχικά αρνητική στάση, αλλά κατέληξαν να ενδώσουν στην πίεση του και να συμφωνήσουν στην επίτευξη της συμφωνίας με τιμή εξαγοράς στα 44. δις. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή