Με τον Αμερικανικό ομόλογό του ‘Αντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Aντ.Μπλίνκεν, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό και Δ. Βαλκάνια» έγραψε στο Twitter ο Ν.Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του  για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι πιο παρούσες στην περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του πριν από τη συνάντησή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για παράδειγμα, το σχήμα συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ +ΗΠΑ) έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα και επισήμανε πως θα ήθελε να συζητήσουν για την ενίσχυσή του.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν πρέπει να αφεθεί κανένα έδαφος στις ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Σημειώνεται πως ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας ιστορική, ενώ παράλληλα είπε πως ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας