Πιθανή «υφαρπαγή» των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας και χρησιμοποίησή τους για λογαριασμό της Ουκρανίας θα ήταν μια «καθαρή κλοπή», διεμήνυσε το Κρεμλίνο προς την ομάδα της G7.

Σημειώνεται πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε δηλώσει σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα κατάσχεσης ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας και ότι οι προτάσεις για το σκοπό αυτό συζητούνται ήδη μεταξύ των G7 και της Ε.Ε.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων που έχουν «παγώσει» στο πλαίσιο των κυρώσεων και να τα χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, είχε υποστηρίξει από την πλευρά του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

Πεσκόφ: «Παράνομη απόφαση»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι κανείς δεν είχε ενημερώσει τη Ρωσία για μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία είπε ότι θα ήταν «παράνομη, κραυγαλέα και φυσικά θα οδηγούσε στην κατάλληλη απάντηση… Στην πραγματικότητα, θα ήταν καθαρή κλοπή».

Η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, απαγόρευσε τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και πάγωσε τα περιουσιακά της στοιχεία, αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους