Μια σημαντική διακρατική συμφωνία για την κάθετη αύξηση της παραγωγής αιολικής ενέργειας πρόκειται να ανακοινώσουν την Τετάρτη η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία και το Βέλγιο. Την είδηση αποκάλυψε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Jyllands-Posten» η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.

Σύμφωνα με την κυρία Φρεντέρικσεν το κοινό project θα αφορά υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Βόρειο Θάλασσα, ικανά για την παραγωγή τουλάχιστον 150 GW μέχρι το 2050. Πρόκειται για ένα νούμερο με το οποίο θα αυξηθεί κατά σχεδόν δέκα(!) φορές η παραγωγή ενέργειας της Ε.Ε. από υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η ανακοίνωση θα γίνει στο πλαίσιο μεγάλης συνόδου για την αιολική ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί στο Έσμπιεργκ της Δανίας την Τετάρτη.

Στη σύνοδο θα παραστούν πλήθος Ευρωπαίων ηγετών, υπουργών και αξιωματούχων, από τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έως την Επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν και βέβαια τους υπουργούς Ενέργειας της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, οι οποίοι θα δώσουν τα… χέρια για το έργο στην Βόρειο Θάλασσα.

Στόχος η ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας των κρατών τους και της Ευρώπης ευρύτερα συνάμα με την διασφάλιση της πράσινης μετάβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας και της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί για την μείωση των ρύπων.

Στο πλαίσιο των πράσινων στόχων που έχουν τεθεί από την Ε.Ε. ορίζεται και η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο στα 300 GW μέχρι το 2050, από τα μόλις 16 GW που παράγονται σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στην Κομισιόν έφερε η Μ. Σπυράκη το θέμα της ποιότητας του αέρα στη Δυτ. Θεσσαλονίκη-Ανησυχία εκφράζει ο επίτροπος Σινκεβίτσιους 
Κλιματική αλλαγή |

Στην Κομισιόν έφερε η Μ. Σπυράκη το θέμα της ποιότητας του αέρα στη Δυτ. Θεσσαλονίκη-Ανησυχία εκφράζει ο επίτροπος Σινκεβίτσιους 

Ο επίτροπος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους απαντώντας στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη δήλωσε πως έχουν προγραμματιστεί επτά (7) εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα

Ενεργειακή μετάβαση: «Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»
Green |

«Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»

Ο μάνατζερ της «γαλλικής ΔΕΗ» και άλλοι 83 συνάδελφοί του απευθύνουν έκκληση για να ενταχθούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων η κυκλική οικονομία, η κοινή χρήση των προϊόντων, η επανεθνικοποίηση της παραγωγής και η προώθηση της βιοποικιλότητας