Στην απόκτηση τεσσάρων δεξαμενοπλοίων, τύπου Aframax, διπλού καυσίμου LNG, προχώρησε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας του Ευάγγελου Μαρινάκη. Τα πλοία αυτά εκποιήθηκαν από όμιλο τραπεζών (ING Bank) στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και παλαιότερα ελέγχονταν από τη ρωσική εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων Sovcomflot.

Πρόκειται για πλοία που ανήκουν στην λεγόμενη κατηγορία «Green Funnel» που χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Τα δεξαμενόπλοια είναι τύπου Ice-Class 1A Aframax και διαθέτουν σύστημα πρόωσης LNG μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα τέσσερα πλοία που αποκτήθηκαν είναι το «Alexander» χωρητικότητας 113.170 dwt (κατασκευής 2018, πρώην Gagarin Prospect), το «Adam» χωρητικότητας 113.226 dwt (κατασκευής 2018, πρώην Lomonosov Prospect), το «Alfred» χωρητικότητας 113.170 dwt (κατασκευής 2018, πρώην Mendeleev Prospect) και το «Albert»  χωρητικότητας 113.095 dwt (κατασκευής 2019, πρώην Samuel Prospect).

Τα πλοία πωλήθηκαν απευθείας από την ING Bank και έναν όμιλο άλλων τραπεζών ως μέρος της υποχρέωσης αυτών να απεμπλακούν από υπάρχουσες δανειακές συμβάσεις με την Sovcomflot μετά την επιβολή κυρώσεων σε ρωσικές εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία