Την ανάγκη αξιοποίησης όλων των μηχανισμών αναδιάρθρωσης χρεών για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), υπογράμμισε η κυρία Αλεξάνδρα Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas, στο 4ο NPL Summit.

Όπως επισήμανε, «λειτουργούμε με βάση το βασικό σενάριο που σχεδιάσαμε στις αρχές της χρονιάς, βλέπουμε το αισιόδοξο για το μέλλον και είμαστε προετοιμασμένοι και για το δυσμενές σενάριο».

«Υπάρχει πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά»

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, με το νόμο 4738/20, υπάρχει ένα πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά ενώ ειδικά ο πυλώνας του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και παράγει ήδη βιώσιμες λύσεις.

«Το πλαίσιο είναι εντελώς καινούργιο και εμείς στην Intrum Hellas το πιστεύαμε από τότε που το σχεδιάζαμε και το στηρίξαμε τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και της εφαρμογής του» τόνισε, και πρόσθεσε ότι σήμερα λειτουργεί στην πράξη, με διαφανή και δίκαιο τρόπο και δίνει μια λύση επωφελή και κατάλληλη για όλες τις πλευρές.

«Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλοι οι μηχανισμοί»

Συμπλήρωσε ωστόσο πως «για να επιτύχουμε τους στόχους μας οι servicers και για να λειτουργήσει η οικονομία, είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλοι οι μηχανισμοί: η Δεύτερη ευκαιρία, με τον Εξωδικαστικό και την Πτώχευση, οι Πλειστηριασμοί, αλλά και η αγορά ακινήτων».

Κατά την κυρία Φατσέα, το ενδιαφέρον που ήδη καταγράφεται από επενδυτές για τις ευκαιρίες από τη δευτερογενή αγορά απαιτήσεων και για τα ακίνητα που βρίσκονται στους ισολογισμούς των οχημάτων τιτλοποίησης, θα ενισχυθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα