Ώθηση έδωσαν στις τιμές του πετρελαίου οι προσδοκίες για χαλάρωση των περιορισμών στην Κίνα η οποία αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη ζήτηση, καθώς και η μείωση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Το Brent σημείωσε άνοδο 23 σεντς, ή 0,2%, στα 112,16 δολάρια το βαρέλι στις 09:33 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό αυξήθηκε κατά 71 σεντς, ή 0,6%, στα 113,11 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας ορισμένες από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Αυξάνοντας τις ανησυχίες για την προσφορά, τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη, αναφέρει το Reuters. Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαΐου, ανέφεραν.

«Η άνοδος των τιμών ντίζελ και αποστάγματος, μαζί με τα στενά αποθέματα αργού πετρελαίου υποστηρίζουν το WTI και πιστεύω ότι η κατάσταση θα περιορίσει την πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά τις επόμενες συνεδριάσεις», σχολίασε ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές της ΑΝΖ, οι τιμές θα μπορούσαν ακόμα να αντιμετωπίσουν πίεση ως έναν βαθμό μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως στη Chevron να διαπραγματευτεί τις άδειες πετρελαίου με τον εθνικό παραγωγό της Βενεζουέλας, αίροντας προσωρινά την απαγόρευση των ΗΠΑ για τέτοιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του αργού πετρελαίου στην αγορά, ANZ είπαν οι αναλυτές της έρευνας.

Η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα να πείσει την Ουγγαρία να άρει το βέτο της σε ένα προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί επίσης να επηρεάσει την πορεία των τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές