Σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου απέσπασαν τα κρασιά της Ευάμπελος Γη – Οίνοι Δομοκού Α.Ε.

Η αρχή για φέτος έγινε με τον Φιλοκτήτη Ροζέ του 2021 που κατάφερε να αποσπάσει την τιμητική διάκριση Grand Gold στο Frankfurt International Trophy ως το καλύτερο κρασί του διαγωνισμού από την Ελλάδα.

Λίγους μήνες αργότερα τα κρασιά του κτήματος που έλαβαν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης έφεραν σημαντικά αποτελέσματα κατακτώντας δύο Χάλκινα μετάλλια ( Ευάμπελος Γη Merlot & Cabernet Franc 2020 και Φιλοκτήτης Ροζέ 2021), ένα ασημένιο (Ευάμπελος Γη Cabernet Sauvignon & Syrah 2020) και δύο Χρυσά (Ευάμπελος Γη Sauvignon Blanc 2021 και Γερακλής Βορέας Λευκός 2020).

Γερακλής Βορέας Λευκός

Η νέα προσθήκη στην γκάμα των κρασιών της Ευάμπελος Γη αποτελεί ένα δείγμα γραφής του κτήματος και βγήκε στην αγορά με την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση του. Αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στο παλαιωμένο ασύρτικο προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι του κτήματος με συνεχή έκθεση στον βόρειο άνεμο που βάλει το υψηλότερο σημείο του κτήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους