
Για τη δυνατότητα ελληνικών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, νομικής μορφής και έτους ίδρυσης, να χρηματοδοτηθούν από δανειακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ως το 50% της επένδυσής τους και με επιτόκιο 0,35%, ενημερώνουν το One Stop Liaison Office και η αυτοτελής διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η δυνατότητα χρηματοδότησης δανείων σε επιχειρήσεις αφορά σε επενδυτικά σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ το νέο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Το δανειακό σκέλος του «Ελλάδα 2.0», ύψους 12,7 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει σε σημαντική ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας την ανθεκτικότητα στις διεθνείς αντίξοες συνθήκες και τη διατήρηση ενός υψηλού ρυθμού ανάπτυξης. Οι επενδύσεις του «Ελλάδα 2.0» επικεντρώνονται στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δεδομένου ότι το 37% των δαπανών τους θα αφορούν στο κλίμα και το 20% στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Οι ενισχύσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια που είναι ήδη ενταγμένα ή δεν έχουν ενταχθεί σε διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης(Αναπτυξιακός Νόμος, άλλο πλην Αναπτυξιακού ή συνδυασμός αυτών), αλλά και επενδυτικά σχέδια που αναμένεται ή δεν αναμένεται να ενταχθούν σε κάποιο αναμενόμενο καθεστώς ενίσχυσης. Ελάχιστος προϋπολογισμός επενδύσεων καινοτομίας – έρευνας και ανάπτυξης ως ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται τουλάχιστον στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού.
Η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2022 και υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας https://rrf-gobeyond.gr/welcome.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Oι νικητές του προγράμματος του CDI της Pfizer
Οι επιχειρήσεις θέλουν να αλλάξουν το μέλλον της ψηφιακής υγείας

ΣΕΒ: Οι startups στην υγεία και στις βιοεπιστήμες στο «1ο Healthcare -Life Sciences meetup»
Τι έδειξε έρευνα του ΣΕΒ για τις προτεραιότητες των νεοφυών επιχειρήσεων του τομέα

Η Athletopia προσέλκυσε 120 χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματικούς αγγέλους για να ψηφιοποιήσει δρομικά γεγονότα
Οι διοργανωτές των αθλητικών γεγονότων δεν έχουν στη διάθεση τους τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές για να αναπτύξουν τις διοργανώσεις τους και αυτή ακριβώς την πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Athletopia που ιδρύθηκε το 2020 ως τεχνοβλαστός του Α.Π.Θ.

Ποιες startup πέρασαν στην επόμενη φάση του Start4Health της Pfizer
Το Πρόγραμμα εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία και στους διάφορους κλάδους της

Σε πάνω από 400 σημεία ως το τέλος του 2022 με το βλέμμα στο εξωτερικό η Pandas
Τα ηλεκτρονικά απόβλητα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία παραγόμενων αποβλήτων

Προσκλητήριο Δήμα για επενδύσεις στην Ελλάδα
Η παρουσίαση στο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων 2022

Δήμας: Σύμπραξη της Google με 5 ελληνικούς ερευνητικούς φορείς
Τι προβλέπει η συμφωνία

Elevate Greece: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών
Η ΕΕΝΕ θα υποστηρίξει τις startup με παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και δικτύωσης

Εφαρμογή «ξεκλειδώνει» το κουμπί SOS για θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Η εφαρμογή Bruise Down αποτελεί την ιδέα τριών φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την οποία συμμετείχαν στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece

Τρεις φοιτήτριες «γεφυρώνουν» σχεδιαστές και παραγωγούς 3D προϊόντων με την αγορά
Η ιδέα της 3Deal, όπως λένε οι τρεις φοιτήτριες, είναι μια έμπνευση που προέκυψε από ένα εκ των νέων μαθημάτων που προστέθηκαν στο νέο πρόγραμμα σπουδών