Σταθερή παρέμεινε η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο στην ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022 έναντι του Φεβρουαρίου, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε μια ελαφριά άνοδο 0,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ αντίθετα σε ετήσια σύγκριση, η παραγωγή του κλάδου στην ευρωζώνη κατέγραψε αύξηση κατά 3,3% και στην ΕΕ κατά 4,1%.

Σύγκριση ανά τομέα και κράτος-μέλος

Στην ευρωζώνη, τον Μάρτιο του 2022, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 1,5% και οι κατασκευές μειώθηκαν κατά 0,1%. Στην ΕΕ, τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 2,1% και οι κατασκευές κτιρίων κατά 0,2%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις στην παραγωγή του κλάδου καταγράφηκαν στην Πολωνία (+5,1%), τη Σουηδία (+2,4%) και τη Γερμανία (+1,1%). Ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία (-7,8%), την Ουγγαρία (-5,7%) και την Τσεχία (-3,6%).

Όσον αφορά στην ετήσια σύγκριση, στην ευρωζώνη οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 3,4% και τα έργα πολιτικού μηχανικού κατά 3,3%, ενώ στην ΕΕ τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 4,9% και οι κατασκευές κτιρίων κατά 4,0%.

Μεταξύ των κρατών μελών, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στην παραγωγή στις κατασκευές παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (+27,7%), τη Σλοβενία (+12,3%) και την Ουγγαρία (+10,5%), ενώ μειώσεις καταγράφηκαν σε Ισπανία (-7,7%), Βέλγιο (-2,2%), Γερμανία (-0,4%) και Αυστρία (-0,2%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή