Ένα έργο του Γιάννη Μόραλη (1916-2009), η «Πανσέληνος», πωλήθηκε στην τιμή των 639.125 ευρώ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας Ελληνικής Τέχνης που οργάνωσε ο οίκος Bonhams χθες στο Παρίσι.

Ο «Αρχαιολόγος», ζωγραφισμένος το 1943 από τον Νίκο Εγγονόπουλο (1907-1985) πωλήθηκε για 176.775 ευρώ, όπως και ο «Ηρακλής σκοτώνει τη Λερναία Ύδρα» του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1871-1934), ενώ οι «Εγκαταλελειμμένες καμπίνες» του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994) πωλήθηκαν για 94.875 ευρώ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το «The Gates of Times Square», της Χρύσας (Βαρδέα) (1933-2013) έφτασε στην τιμή των 315.335 ευρώ σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για έργο της Ελληνίδας ζωγράφου, έδρα της οποίας ήταν η Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο οίκος Bonham «πιστός στην ελληνική του κληρονομιά και χρησιμοποιώντας ένα επίσημο λεξιλόγιο εμπλουτισμένο από τη σύγχρονη ευαισθησία, ο Μόραλης αναζήτησε την πραγματοποίηση ενός κλασικού ιδεώδους, την ανακάλυψη ενός καθολικού μέτρου για τον λόγο και το πάθος. Εστιάζοντας μόνο στο ουσιώδες, εξέφρασε αυτό που είναι μόνιμο και καθολικό. Στις κατακερματισμένες και ελλειπτικές του μορφές και στον πλούτο των γραμμικών συνθέσεων και των χρωματικών δηλώσεών του, δεν περιγράφει ούτε αφηγείται, αλλά εκφράζει και ερμηνεύει τις δυνάμεις της δημιουργίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Συνεργασία KPMG και Microsoft στις φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες
Executive |

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Το KPMG Digital Gateway, που στηρίζεται στο Microsoft Azure, παρέχει σε πραγματικό χρόνο σφαιρική εικόνα των φορολογικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων