Σχεδόν εννέα μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της MRB με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26,1% σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της MRB για την ιστοσελίδα newsbomb.gr, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).

Σε ότι αφορά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ το 35,3% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει καλή έως πολύ καλή την επίσκεψη και το αποτύπωμα που άφησε η συνάντησή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν και η ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 25,4% που πιστεύει ότι δεν ήταν καλή η επίσκεψη και ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 30,7% που παραμένει ουδέτερο χωρίς να προβαίνει σε κάποιο συμπέρασμα.

Σαρωτική πάντως είναι δε και η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης. Το 47,9% βλέπει νίκη της ΝΔ με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%, διαφορά δηλαδή 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. Σε σύγκριση με το Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τις θετικές γνώμες κατά 1,8%, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση
Επικαιρότητα |

Βόλτα Μητσοτάκη στον Άγιο Δημήτριο – Έθεσε πάλι διλήμματα και ζήτησε συσπείρωση

«Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο, ζητώντας συσπείρωση εν όψει των ευρωεκλογών

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας