Η πρώτη εμπορική συνάντηση ΕλλάδαςΚόστα Ρίκα διεξήχθη τη Δευτέρα από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την κυρία Νταϊάνα Κορντέρο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα σε θέματα εμπορίου.

Το ΕΒΕΑ εκπροσώπησε ο κ. Κούρταλης Ιωάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  ΕΒΕΑ, ο οποίος τόνισε ότι η Κόστα Ρίκα είναι μια ασφαλής, πλούσια και αναπτυγμένη χώρα. Επίσης αναφέρθηκε το διμερές μας εμπόριο, το οποίο είναι ελλειμματικό για τη χώρα μας, κινούμενο σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, πέραν των παραδοσιακών φρούτων – λαχανικών και καφέ.

Η Κόστα Ρίκα είναι ενα δημοκρατικό κράτος, με εξαιρετικές επιδόσεις και αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αειφόρου ανάπτυξης και των εξαγωγών σε καφέ, κακάο, αγροτικά προϊόντα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Η κυρία Κορντέρο, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων ανέδειξε τις μοναδικές εμπορικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κοστα Ρίκα στους Έλληνες εμπόρους και επιχειρηματίες, στους παραπάνω τομείς. Επίσης, παρουσίασε το ισχύον ευνοϊκό καθεστώς για επενδύσεις στην Κόστα Ρίκα, στον τομέα του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν επίσης ο κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ιάσονας Πιπίνης, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, η κυρία Λίνα Λιογάρη απο την Enterprise Greece καθώς και πλήθος καλεσμένων.

Με την εμπορική αυτή συνάντηση, επισφραγίστηκε η έναρξη συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Κόστα Ρίκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση
Ναυτιλία |

Β. Μαρινάκης στον Economist: Οι Ελληνες εφοπλιστές παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στην κρίση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Maritime & Trading μίλησε στο 26ο συνέδριο του Economist, μαζί με την Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Navios Maritime Holdings και τον τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο